LOADING

Type to search

🤪 LIFESTYLE

Irlanda përfundon pothuajse një shekull ndalimin e shitjeve të alkoolit…

Jan 1

DUBLIN (Reuters) – Parlamenti i Irlandës ranë dakord të enjten për t’i dhënë fund ndalimit të shtetit për shitjen e alkoolit në festën e krishterë të premten e mirë, duke thënë se shoqëria kishte ndryshuar ndjeshëm pasi kufizimet u vendosën pothuajse një shekull më parë.

Mbyllja e shufrave dhe ndalimi i shitjeve në dyqane në ditën kur të krishterët përkujtojnë vdekjen e Krishtit janë kundërshtuar prej kohësh nga pronarët e dyqaneve dhe restoranteve, të cilët kanë argumentuar se humbasin biznesin gjatë fundjavës së zënë të Pashkëve.

Beteja e tyre përfundoi në gjykata tetë vjet më parë, kur një gjykatës dha një përjashtim për pubs në qytetin perëndimor të Limerick për të lejuar të pijshëm gjatë një ndeshje mes dy rivalëve provincial rugby.

Kufizimet kanë qenë në masë të madhe që nga themelimi i vitit 1922 të shtetit irlandez dhe heqja e tyre është një simbol i mëtejshëm i fytyrës së ndryshuar të Irlandës së dikurshme katolike.

“Qeveria beson se koha është e drejtë për t’i dhënë fund kufizimeve. Ne jetojmë në një shoqëri shumë të ndryshme nga ajo që ekzistonte kur ato u vendosën, “i tha parlamentit të enjten ministri i ri i drejtësisë i Irlandës, David Stanton.

Legjislacioni, i futur fillimisht nga një anëtar i pavarur i shtëpisë së sipërme të Irlandës në parlament, kaloi pa kërkuar votim.

1 Comments

  1. Hines Nëntor 18, 2018

    A perfect reply! Thanks for taking the trubelo.

    Përgjigjiuni

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *